Cypriotisch eten
Dat Cyprus een spannende culturele mix kent, blijkt onder meer uit het Cypriotische eten, waar de maaltijden vaak bestaan uit veel kleine gerechtjes, meze, die op hun beurt uit van alles bestaan, van pitabroodje en hummus tot inktvis, halloumi en moussaka. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gerechten. Welke wordt jouw favoriet?
Vind en boek je reis naar Cyprus
Halloumi – een stevige kaas gemaakt van geitenmelk, gegrild geserveerd
Taramosalata – dip gemaakt van viskuit
Dolmades – wijnbladeren gevuld met gehakt en rijst
Keftedes – iets grotere pittige gehaktballetjes
Loukanika – pittige worstjes
Moussaka – gehakt, aardappelen, aubergine en bechamelsaus
Souvlaki – lamsvlees, varkensvlees of kip op spiesjes
Stifado – een pittige stoofpot met rundvlees en uien
Jemista – ovengebakken paprika of tomaat, gevuld met gehakt
Baklava – een gebakje gemaakt van yufka-deeg of filovellen met noten en siroop
Daktyla – kleine amandelkoekjes
Flaounes – Cypriotische paascake met kaas, rozijnen en kruiden
Glyko – geconserveerd fruit op siroop
Tips & Inspiratie
Bekijk al onze reistips voor Cyprus, vind en boek een reis naar Cyprus of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.