Lokale specialiteiten
Onze bestemmingen lopen over van culinaire sensaties en lokale specialiteiten. Wie ben jij op vakantie? Durf jij veel nieuwe gerechten te proberen? Of loop je vooral op je veilige kaarten? Als je het ons vraagt vinden wij natuurlijk dat je het eten moet ontdekken in het land waar je naartoe gaat.
Recept
Als het verlangen te groot wordt, stel dan een gerecht samen en geniet er thuis van
Tapas! Perfect vrijdageten, waarbij je een heleboel kleine selecties uitzet en iedereen mag kiezen wat hij of zij lekker vindt. Het meeste kan kant-en-klaar worden gekocht en de rest kan eenvoudig in elkaar worden gezet voordat de gasten arriveren. Alleen jouw verbeelding bepaalt de grenzen!
Hier stellen we voor wat het perfecte tapasblad zou moeten bevatten
Olivier
Diverse soorten kazen
Luchtgedroogde ham
Dun gesneden chorizo of andere sterke worst
Koekjes en wat lekker brood
Verschillende soorten pijpen (kant-en-klaar kopen of zelf maken)
Pimentos de padron (snel gebakken in olie en gegarneerd met zoutvlokken)
Cocktailtomaten
Knoflook en chili gebakken garnalen
Lekker fornuis!
Palacinke is een dunne crêpe-achtige variant van pannenkoeken. De smaak is ongeveer hetzelfde als gewone pannenkoeken en je kunt ze vullen met precies wat je wilt. Eet als hoofdgerecht of als dessert.
3,5 dl melk 1,5 dl koolzuurhoudend water 2 eieren 4 dl bloem 1 theelepel vanillesuiker 1 eetlepel suiker 0,5 theelepel zout
De bovenstaande batch maakt ongeveer 15 pannenkoeken. Vul ze met precies wat je wilt. Als dessert kan het lekker zijn met aardbeien en nutella.
Jammie!